Israelresa2019-topbnr.jpg

KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgBetjäna staden

 Buskul

 Vuxna på stan


 

 

Buskul

Buskul.jpg

Buskul, som är en del av församlingens arbete i stadsdelen Vivalla, finns till för hela familjen, men med målet att betjäna just barnen. Syftet med Buskul är att vara en plats full av glädje, liv och kärlek, där alla barn får en chans att bli sedda och älskade.

Arbetet som började i september 2007 är en långsiktig satsning där vi som församling vill bygga relationer och förmedla en trofasthet, genom att komma tillbaka gång efter gång. Redan idag är Buskul känt i stora delar av Vivalla och många relationer finns med hela familjer, inte bara barnen. Buskul är en lördag varje månad och består av ett Buskulmöte med ett särskilt tema såsom: du kan lyckas, sanning eller du är älskad. Temat förmedlas genom drama, dockteater och illustrationer. Det är feststämmning med tävlingar och mycket sång.

Efter själva Buskulmötet bjuds det på bullar, saft, kaffe och te. Här finns också utrymme att leka, rita, busa och kanske bli ansiktsmålad. Arbetet, som vuxit snabbt på bara två år, bygger på att människor i församlingen är med och betjänar i Vivalla, med allt från bullbak till att spela dockteater. Under terminerna befinner sig Buskul i Vivallaskolans matsal medans det under sommaren anordnas andra aktiviteter som läger, buskuldagar och Augustifestival.

Med Buskul vill vi betjäna Vivalla genom att bara finnas där, bygga relationer och framförallt vara positiva föredömen och visa att Gud älskar alla, oavsett vilken hudfärg eller bakgrund man har! Välkommen till Buskul!